pakket_bezorging-740x393

Eenvoudig pakketten versturen vanuit je webwinkel

Eenvoudig pakketten versturen vanuit je webwinkel 5.00/5 (2 stemmen)

Als webwinkelier verstuur je waarschijnlijk dagelijks je pakketten naar al je klanten toe. Verstuur je gemiddeld 1 tot 10 bestellingen per dag? Dan doe je dit waarschijnlijk gewoon zelf. Heb je meer dan 10 bestellingen per dag? Dan kan het handig zijn om dit uit te besteden bij een fulfillment partij, zodat je zelf meer tijd over houd voor al het andere werk.

Maar hoe verstuur je nou handig je pakketten? Veel webwinkeliers maken gebruik van een tussenpartij voor het versturen van pakketten. De meest gebruikte vervoerder is in Nederland nog steeds PostNL, maar je hebt wellicht geen zin om meteen een contract af te sluiten om zakelijke klant te worden. We zetten even enkele mogelijkheden op een rij:

MyParcel

MyParcel is een bedrijf dat goede afspraken heeft gemaakt met PostNL waar jij als webwinkelier weer van kunt profiteren. Zowel qua tarieven als Magento module is het een goede optie voor het versturen van je bestellingen.

Het werkt heel simpel, je implementeert de module van MyParcel in Magento, en zodra je een bestelling gaat versturen kun je via MyParcel een label genereren. Hier staan automatisch de gegevens van jouw klant op en je hoeft het label alleen nog maar uit te printen en op de doos te plakken. Daarna kun je al jouw bestellingen van die dag inleveren op een PostNL postkantoor bij jou in de buurt. Aan het einde van de maand ontvang je één factuur van al jouw zendingen.

Versturen via MyParcel:

 • Tarieven tussen de €4,85 en €5,75 per pakket
 • Magento backend extensie om met 1 klik verzendlabels te genereren voor je bestellingen
 • Magento frontend extensie zodat je klanten bezorgopties van PostNL kunnen kiezen
 • Geen vast contract; verstuur je geen pakketten? Dan betaal je ook niets
 • Je klanten kunnen eenvoudig een retourlabel aanmaken
 • Alleen versturen via PostNL

myparcel magento

 

SendCloud

SendCloud lijkt qua werking en facturering op MyParcel, zij onderscheiden zich echter ook op enkele punten. Zo is het via SendCloud mogelijk om je bestellingen te versturen via verschillende vervoerders. Je kunt met 1 druk op de knop een verzendlabel aan maken voor DHL, UPS, DPD, PostNL en Fadello (sameday delivery). Daardoor kun je per zending bekijken welke vervoerder in dat specifieke geval de beste voorwaarden voor jou heeft.

Versturen via SendCloud:

 • Tarieven tussen de €5,10 en €5,75 per pakket via PostNL
 • Tarieven tussen de € 4,80 en € 5,50 per pakket via andere vervoerders
 • Mogelijkheid om Sameday Delivery aan te bieden aan je klanten
 • Magento backend extensie om met 1 klik verzendlabels te genereren voor je bestellingen
 • Magento frontend extensie zodat je klanten een afhaallocatie kunnen kiezen
 • Geen vast contract; verstuur je geen pakketten? Dan betaal je ook niets
 • Je klanten kunnen eenvoudig een retourlabel aanmaken

Sendcloud checkout

PostNL Checkout

PostNL heeft een zeer mooie Magento module laten maken door de Total Internet Group, genaamd PostNL Checkout. Van alle verzendmodules bied deze de meeste mogelijkheden en ziet deze er (naar mijn mening) het mooiste uit. Je kunt diverse opties aanbieden zoals PakJeGemak, ochtendlevering, avondlevering, of levering op een specifieke dag.

Het nadeel is dat je deze module alleen kunt gebruiken zodra je zakelijke klant word bij PostNL. Je moet dus een contract met ze afsluiten en daardoor “verplicht” je jezelf om een minimaal aantal pakketten per jaar te versturen. Verstuur je minder pakketten, dan kan het zijn dat je extra moet betalen. Ben je vrij zeker van je afzet in de toekomst, dan kan een contract direct bij PostNL een goede keuze zijn.

Versturen via PostNL Checkout

 • Zeer mooie en uitgebreide Magento module; PostNL Checkout
 • Bied je klanten veel keuzemogelijkheden tijdens het afrekenen
 • Zakelijk contract; laat bijvoorbeeld je pakketten ophalen op je kantoor
 • Zakelijk contract; mogelijk extra kosten indien je niet het verwachte aantal pakketten verstuurd
 • Geen eenvoudige manier om retourlabels voor je klanten te maken

postnl-kies-een-afhaallocatie

Conclusie

Er zijn dus meerdere manieren om je pakketten te versturen. Om er achter te komen via welke partij jij het beste je pakketten kunt versturen, raad ik aan om te berekenen hoeveel pakketten je de afgelopen 12 maanden hebt verstuurd. Afhankelijk van dat aantal kun je een offerte opvragen bij bovenstaande partijen. Bekijk daarnaast welke partij je het meest aanspreekt qua dienstverlening en Magento module; op basis van die eigenschappen kun je hopelijk een goede keuze maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>