Magento 2 iDeal

Handleiding iDeal Magento 2 implementeren

Handleiding iDeal Magento 2 implementeren 4.67/5 (3 stemmen)

Natuurlijk wil je iDeal in je Magento 2 webwinkel gebruiken. Er zijn nog niet veel payment providers die Magento 2 ondersteunen, maar met deze handleiding en een module van Appmerce kun je het vrij eenvoudig voor elkaar krijgen.

Benodigdheden:

Natuurlijk wil je iDeal gebruiken in je Magento 2 webwinkel. Er zijn nog niet veel payment providers die Magento 2 ondersteunen, maar met deze handleiding en een Magento 2 iDeal module kun je het vrij eenvoudig voor elkaar krijgen.

 

Zelf iDeal implementeren in je Magento 2 webwinkel

Hieronder leg ik in een paar stappen uit hoe je zelf iDeal kunt installeren in Magento 2. Mocht je er niet uit komen dan kun je je vraag stellen door op dit artikel te reageren.

 

Stap 1: Gratis Mollie account aanmaken

Zelf maak ik altijd gebruik van Mollie voor mijn (iDeal-)betalingen. Het is een van de goedkoopste partijen en ze leveren hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, ik heb nooit last van geannuleerde of foutieve betalingen. Mollie. Ze vragen € 0,29 per transactie en er zijn geen maandelijkse kosten. Dus geen betalingen? Dan ook geen kosten.

Gratis aanmelden voor Mollie

 

Stap 2: Mollie module aanschaffen

Om iDeal te accepteren heb je een module nodig om iDeal te koppelen met je Magento 2 webwinkel. De module kost eenmalig € 49,95.

Koop hier de Magento 2 iDeal module

Stap 3: Magento iDeal 2 module

Zodra je de Mollie module hebt gekocht kun je de module implementeren in Magento:

Stap 3.1: iDeal module uploaden naar je Magento server

Pak het ZIP bestand uit dat je van Mollie hebt gekregen, en upload de bestanden naar de root van je Magento webwinkel. Je hoeft geen bestanden te overschrijven.

Stap 3.2: iDeal module activeren

De module is nu geinstalleerd. Je kunt nu inloggen in je Magento admin (was je al ingelogd, log dan eerst even uit en opnieuw in om de permissies goed te zetten).

Stap 3.3: iDeal module configureren

Ga naar Stores > Configuration > Sales > Payment Methods in je Magento admin.

Magento 2 iDeal

Je ziet daar de Appmerce iDeal module in je configuratie staan.

 • Test API Key: Deze kun je vinden in je Mollie Dashboard bij Websiteprofielen (optioneel)
 • Live API Key: Deze kun je vinden in je Mollie Dashboard bij Websiteprofielen
 • Test Mode: Geef aan of je de Test of de Live API key wilt gebruiken
 • Create Invoice: Zet op Ja om te zorgen dat Magento automatisch een factuur aanmaakt na een succesvolle betaling
 • Use Base Currency: Bij normaal gebruik kun je deze op Yes zetten

Activeer vervolgens de gewenste betaalmethoden, zoals iDeal, en sla de configuratie op. Let op dat alle geactiveerde betaalmethoden ook geactiveerd moeten zijn in je Mollie Dashboard.

magento2_mollie_ideal

  2 reacties

 1. Laurent Twint   •  

  Beste Chris,

  Ik heb deze module gekocht en geinstalleerd, Alleen heb ik het probleem dat deze de order status niet goed verwerkt. Is dit een vaker voorkomend probleem?

  Als ik een order verwerk via de frontend, en hem via de test omgeving op betaald laat zetten dan zal hij eigenlijk op processing moeten staan. echter staat er helemaal niets in het overzicht.

  Als ik in de database kijk dan zie ik dat hij in de tabel sales_order in kolom: state wel goed staat maar in de kolom ernaast status: staat 0.

  als ik dan naar de tabel sales_order_grid ga dan staat er ook gewoon 0

  is dit een vaker voorkomend probleem?

  Ik heb BTW een compleet nieuwe magneto 2 geinstalleerd en deze pluginn er als enige in gehangen om te kijken of het weg wast en er is niets veranderd. Magento 2.1.2

  Heb ook al even contact met Ruud Jonk (van ideal-module) gehad die kijkt er nog even naar,

  MVG
  Laurent Twint

  • Chris   •     Author

   Dit probleem komt me niet bekend voor, het kan wellicht komen door de nieuwere versie van Magento 2. Heb je inmiddels al iets van Ruud gehoord wat betreft een oplossing voor het probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>