Hoe kun je je productfilter instellen

Beantwoord
Public

Nogmaals, ik heb een aantal filters zoals:
lampvermogen en kleurkode.
Hoe kan ik kleurkode boven aan de lijst krijgen en vervolgens de lampvermogen keuze?
 
Rene
 
 
 

2 antwoorden

Crew 7 July 2014

Je kunt voor attributen een sorteervolgorde instellen, om op die manier te bepalen in welke volgorde de filters zichtbaar zijn.

1. Ga naar Catalogus > Attributen > Beheer attributen
2. Open een attribuut en vul bij ‘Positie’ de positie in die dit attribuut moet hebben in de filter (in jouw voorbeeld geef je ‘kleurkode’ positie ‘1’).
3. Sla het attribuut op en open het volgende attribuut, en geef die dan positie ‘2’ (in jou wvoorbeeld geef je ‘lampvermogen’ positie ‘2’). 
Je kunt ook met de posities 10, 20, 30, … werken in plaats van 1, 2, 3. Mocht je later een extra attribuut toevoegen dan kun je die tussen bestaande attributen plaatsen (door deze bijvoorbeeld ’15’ te geven). Zo hoef je niet alle posities aan te passen wanneer je een extra attribuut hebt.

#1

Werken de attributen alleen per categorie of geldt is voor alle categorieën?
Ik bedoel dus te zeggen als je een merkschoen Nike heb die verkoop je in de categorie schoenen, en ook nog een Nike shirt heb en die verkoop je in de categorie Shirts en op merk filtert dat je niet een schoen filter in de categorie Shirts?

#2
  1. Chris Crew 28 August 2015
    Je kunt het beste zo weinig mogelijk attributen maken, en ze voor meerdere soorten producten gebruiken. Je kunt dus van zowel de Shirts als van de Schoenen dezelfde attributen gebruiken. Dus maak bijvoorbeeld één maat attribuut en één merk attribuut aan, en gebruik die voor alle soorten producten. Magento zal namelijk alleen de attributen in de filter laten zien van de producten in de huidige categorie. Zo zul je dus bijvoorbeeld geen schoenmaten vinden in de categorie Shirts, omdat er geen schoenen in de categorie Shirts zitten.

Login of Registreer om deze vraag te beantwoorden.